Een geslaagd eerste veteranencafé

Op vrijdag 7 juli organiseerde de Stichting Veteranen Helmond het eerste Veteranencafé. De voorzitter, Albert van Dam, verwelkomde de ongeveer 35 aanwezigen. Dit aantal was voor ons zeker boven verwachting, aangezien het een eerste activiteit van deze soort betreft.

Na de opening werd het woord gegeven aan Bert Kuijpers, penningmeester van het Veteranen Search Team. In de uitleg van Bert kwamen een aantal bijzonderheden naar voor, waarvan het aantal van 40.000 vermissingen per jaar waarschijnlijk voor bijna iedereen wel erg verrassend was. In de duidelijke en interactieve uitleg werd gesproken over de grondslag (wat is er aan de hand en wat is de achtergrond) en over de inzet van de verschillende delen van de zoekteams. Maar ook de nazorg kwam ter sprake.

Na de uitleg van het VST nam de voorzitter het woord weer. Deze keer om uit te leggen dat er, wegens persoonlijke omstandigheden, wisselingen in het bestuur zijn opgetreden. Wim Boonstra en Henk van Dijk werden door bedankt voor alle inspanningen bij de opzet een aanvang van onze stichting. Als dank ontvingen beiden een boek over de belevenissen van veteranen; Sporen!

Daarna werd het toch echt tijd voor het tweede deel, waarbij de term café prima tot zijn recht komt. In een fijne compacte setting kon iedereen genieten van een drankje en vooral praten met collega-veteranen en hun relaties.

Dank voor iedereen die er was, en volgende keer kunnen we zeker met het dubbele aantal terecht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *