Veteranen te gast bij Helmond Sport – FC Eindhoven op 3 mei 20.00u

Erkenning en waardering
Als erkenning en waardering voor onze veteranen en ter nagedachtenis aan degenen die gesneuveld zijn tijdens hun missie voor vrede en veiligheid, worden de veteranen en hun relatie uit Helmond en de Peellandregio uitgenodigd om als VIP gast op vrijdag 3 mei aanwezig te zijn bij de wedstrijd Helmond Sport – FC Eindhoven.  Programma Helmond Sport
Dit alles in het kader van het remembrance weekend (3 t/m 5 mei).

Opening 11 Luchtmobiele brigade
Deze avond wordt extra speciaal met een spectaculaire opening  door 11 Luchtmobiele Brigade. 11 Luchtmobiele Brigade | Koninklijke Landmacht | Defensie.nl

Inschrijving verplicht
Inschrijving verplicht met naam, adresgegevens via secretaris@veteranenhelmond.nl. Dit geldt ook voor je introducee. Tickets worden vooraf via mail toegestuurd.
Let op; Bij de ingang zal een 100% ID-check plaatsvinden om de veiligheid van het evenement te waarborgen.

Derde helft
Na het fluitsignaal is er een gezellig samenzijn waar we in een ontspannen sfeer verhalen kunnen delen, herinneringen kunnen ophalen en genieten van het gezelschap van mede-veteranen en supporters.

Details
Datum: Vrijdag 3 mei
Tijd: Gratis toegang vanaf 18.30 uur
Locatie: Helmond Sport Stadion

In Memoriam Wim Elgers

Ons bereikte het treurige nieuws dat kapitein der mariniers b.d., Wilhelm Friedrich Johannes, ofwel Wim Elgers is overleden. Wim was een echte held die een speciale medaille, het Bronzen Kruis, kreeg voor zijn dapperheid. Hij en zijn vrouw Annemie waren vaak aanwezig bij activiteiten voor de Veteranen in Helmond.

Wim was een heel bijzonder persoon. Hij stond altijd klaar om anderen te helpen, of ze nu om hulp vroegen of niet. Hij had een groot hart en maakte voor iedereen plaats daarin. Mensen zullen hem missen als een goede vriend, familielid en als een dappere soldaat.

Lees ook zijn verhaal op de website van Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen.

Zijn verhaal en zijn daden zullen niet vergeten worden. Veel sterkte voor zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

Er wordt op woensdag 10 april om 15.30u met militaire eer afscheid genomen van Wim: Rouwkaart-Wim-Elgers

Bestuur Stichting Veteranen Helmond

 

 

Veteranencafe 1 maart

Afgelopen vrijdag was er wederom een Veteranencafé in de Fonkel. Helaas waren er niet heel veel deelnemers, maar… we organiseren het voor de mensen die er WEL zijn natuurlijk! Mogelijk was het feit dat de website even uit de lucht was aanleiding voor de minder grote toeloop, men kon immers niet even checken hoe laat en waar dit plaats vond! Inmiddels doet de website het weer prima, gelukkig!

Een duidelijke uitleg door Pascal Bobbe over het Nederlands Veteranen Instituut, inclusief het ontstaan, de vier pijlers en wat het Veteraneninstituut voor de veteranen in Nederland, en dus ook Helmond, betekent.

Daarnaast een klein doorkijkje naar de viering van 80 jaar bevrijding, met een oproep voor Veteraan in de klas. Gemeente Helmond heeft al contact met een aantal scholen die aangeven daar wel behoefte aan te hebben.

Meetmoment Veteranentenue in Helmond

Stichting Veteranen Helmond heeft de firma Moorman bereid gevonden om weer een meetmoment te organiseren in Helmond. Hierdoor is het dus niet nodig om helemaal naar Amsterdam of een andere locatie af te reizen. Gewoon in Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat 123 op 8 februari.

Bijzonderheden vindt u bij onze activiteiten via onderstaande link:
Meetmoment Veteranentenue

Bijzonderheden over de aanschaf vindt u op de pagina van World of Veterans: Veteranentenue

2023 zit er bijna op, kom maar op met 2024

Ook voor Stichting Veteranen Helmond zit het jaar er op. Een veelbewogen jaar, waarin we niet alleen zijn opgericht maar ook onze eerste activiteiten hebben ontplooid. Een jaar met vrijwel alleen maar hoogtepunten. Denk maar aan de Veteranencafé’s, de voordracht van Sterre en de Filmpremière ‘Vuurlinie’ met RMWO Marco Kroon en regisseur Roel Reiné. Met vooral de contacten met al die veteranen die Helmond rijk is! Maar ook met de samenwerking met de Gemeente Helmond. Daarom is het mooi dat we alle veteranen in Helmond een Kerst- en Nieuwjaarskaart hebben kunnen sturen, samen met de Gemeente. Met een blijk van waardering en erkenning van onze burgemeester, Elly Blanksma. Zoals onze voorzitter Albert van Dam al schrijft: U mag van ons in 2024 weer nieuwe initiatieven en activiteiten verwachten. Waarbij wij vanzelfsprekend ook een bijdrage zullen gaan leveren aan 80 jaar Bevrijding van Helmond.

Vergeet niet te registreren, op die manier kunnen we u nog makkelijker bereiken om u bijvoorbeeld op de hoogte te stellen van komende activiteiten!

Klik hier voor de volledige kaart !

Lichtjes op Oorlogsgraven Mierlo Kerstavond 24-12-2023

Sinds een 10 tal jaar is het traditie om op Kerstavond kaartjes te plaatsen bij graven van gesneuvelde militairen. Op Kerstavond zondag 24 december, 2023, worden om 16.30 uur, 665 kaarsjes geplaatst bij de graven van de militairen op het Britse Ereveld aan de Geldropseweg 68 in Mierlo.

De organisatoren willen heel graag schoolkinderen (met hun ouders of oma’s en opa’s), de veteranen en andere belangstellenden uitnodigen, om een brandende kaars voor een grafsteen te plaatsen en even stil te staan om de overleden soldaat te herdenken en ook bij de vrijheid die wij nu dank zij deze jonge mannen hebben.

De kaarsjes branden voor hen die in het verleden voor onze vrijheid vochten, maar ook voor de mannen en vrouwen die voor onze vrijheden strijden op dit moment.  79 jaar vrijheid lijkt lang geleden, maar Oekraïne en Gaza laten zien dat het echt niet vanzelfsprekend is.

De Bolsius kaarsen zijn centraal ingekocht en branden ongeveer 40-50 uur. Donaties voor de kaarsen zijn zeer welkom. U kunt een donatie overmaken op NL40INGB0000167498 tgv LJ van den Berg ivv Lichtjes Mierlo 2023.

Programma:
– 16.30u welkomstwoord
– Symbolisch het 1e licht aansteken door een veteraan met zijn kinderen
– Muziek wordt gespeeld door de Gemert Firebrigade Pipes & Drums
– de lichtjes worden uitgedeeld en geplaatst voor de graven.

Wij verzoeken u vriendelijk om zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen ivm tekort aan parkeerplaatsen mocht u toch evt met de auto komen volg dan de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Dit om overlast van verkeerd geparkeerde voertuigen te voorkomen.