Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenkingen 4 mei

april 30 @ 08:00 - 17:00

Zoals gebruikelijk is er op 4 mei in bijna elke woonplaats wel een dodenherdenking. Dit jaar geldt voor Helmond dat er zelfs twee herdenkingen zijn, namelijk een in de middag bij het Norfolk Regiment monument en in de avond de gebruikelijke in het Hortensiapark bij ‘Joris en de Draak’.

De herdenking bij het NorfolkRegiment monument wordt uitgevoerd door Britse vrijwilligers, waaronder supporters van FC Burnley. Een van hen, de 63-jarige Ian Chapman loopt op blote voeten van Schiphol naar Helmond om met die actie geld op te halen voor  Engelse veteranen en kan Casual Minds Matter een donatie verwachten. Dit is een stichting die door Helmonder Joey van der Aa (supportsvereniging HS) is opgezet en inwoners in Burnley helpt die het leven niet meer zien zitten.
Ian Chapman

De herdenking bij het Norfolk monument vind plaats om 14.00u en kan door iedereen bezocht worden.

In de avond vind de reguliere dodenherdenking plaats bij ‘Joris en de Draak’. De inloop hier is vanaf 19.15u, de ceremonie vangt aan om 19.30 uur. Mogelijk heeft u al een uitnodiging ontvangen van de burgemeester en anders staat het programma hieronder nogmaals in een te downloaden pdf.

Flyer programma dodenherdenking 4 mei 2024 print

Gegevens

Datum:
april 30
Tijd:
08:00 - 17:00