Sterre van den Boogaard ontvangt Helmonds jeugdlintje voor haar inzet voor de Veteranen

Sterre van den Boogaard heeft als Helmondse een bijzondere prestatie geleverd om samen met Ruben Lindenhovius uit Eindhoven  in 2023 “Boots on the Ground” te organiseren.

Als student van het Summacollege, afdeling Veiligheid en Vakmanschap, heeft ze met haar medeleerlingen in maart 2023 een indrukwekkende tocht van 200 km in drieënhalve dag volbracht, Deze tocht, door weer en wind, ging van Nieuwpoort naar Eindhoven. Het doel was om zowel financiële steun als aandacht te vragen voor veteranen die te maken hebben met PTSS/PTSD. Het succesvolle vervolg op dit initiatief, dan genaamd “Boots on the Ground 2.0,” wordt in 2024 overgenomen door meerdere ROC’s in Nederland.

Tijdens de Veteranendag op 24 juni in Den Haag heeft Sterre samen met Ruben de “Witte Anjerprijs-2023” in de wacht gesleept, waarmee ze erkenning kreeg voor haar inzet. Naast de landelijke erkenning verdient Sterre ook waardering vanuit de Helmondse gemeenschap. Het feit dat zij zich inzet voor het bespreekbaar maken van PTSS is van onschatbare waarde. Het creëren van begrip voor teruggekeerde veteranen die met deze uitdagingen worstelen, is van groot belang. Het is bewonderenswaardig dat iemand op zo’n jonge leeftijd zich hiervoor inzet.

Sterre’s betrokkenheid heeft een zeer positieve invloed gehad op de aandacht voor en de ontwikkeling van de Stichting Veteranen Helmond en het Helmondse Witte Anjerperkje. Het is verheugend te zien dat Sterre haar reis binnen defensie voortzet vanuit haar studie.

Kortom, Sterre van den Boogaard is een jonge Helmondse waar we trots op mogen zijn.

Genomineerd voor “Brabander van het jaar 2023 “

Dat niet alleen in Helmond hun inzet indruk heeft gemaakt blijkt wel uit het feit dat ze genomineerd zijn voor  de “Brabander van het Jaar 2023” verkiezing.

Je kan op ze stemmen via https://stemmen.omroepbrabant.nl/bvhj/2023/ruben-lindenhovius-en-sterre-vd-boogaard

Groepsfoto, @Vincent Knoops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *